Безпрецедентата серия корупционни скандали, включващи и откровена война между институциите, според

...
Безпрецедентата серия корупционни скандали, включващи и откровена война между институциите, според
Коментари Харесай

Радан Кънев: Сезирам европарламента за кризата в България

Безпрецедентата серия корупционни скандали, включващи и откровена война сред институциите, съгласно евродепутата Радан Кънев прераства в дълбока политическа рецесия.  (По най-нови данни има четирима задържани от екипа на президента Румен Радев, включително двамата му съветници Пламен Узунов и Илия Милушев, бел. ред.).

Радан Кънев заяви, че чака безусловно след минути    Антикорупционната Интергрупа в Европейския парламент ще  започне разискване на негов сигнал за рецесията в България, импортиран по-рано поради блокирането на демократичните механизми и подчиняването на институциите и на медиите.  

" Ще предложа спор в пленарната зала и резолюция. Ще слага и въпроса за нахлуването на спецпрокуратурата в администрацията на Президента, откакто зае позиция по проблема НСО-Доган-Пеевски ", написа Кънев в Туитър, където е приложил и част от сигнала си:  

 Image

 

Междувременно и Българска социалистическа партия излезе с позиция за събитията от последните дни - само че много сдържана и отдадена най-много на офанзивите против президента.

" Вярваме в честността и достолепието на президента Радев. В последните седмици против президента се води безпринципна офанзива от мнозинството в Народното събрание, от изпълнителната власт в лицето на премиера Борисов, а през днешния ден и от органите на правосъдната власт. БСП почита върховенството на закона, само че не приема прекомерната показност и издирван медиен резултат при днешните процесуално-следствени дейности. Сигурни сме, че всяко от засегнатите лица ще спомага на органите, без това да бъде зрелищно проведено. Случващото се през днешния ден е невиждан акт, който разрушава устоите на българската държавност ", декларират от соцпартията.

 

Набиращото все по-голяма известност гражданско сдружение  БОЕЦ разяснява днешите арести в президентството като опит за отклонение на вниманието от вчерашния грамаден скандал на плажа в Росенец край резиденцията на Ахмед Доган. " Бойко Борисов и Гешев по заповед на Пеевски сами основават различен скандал с нахлуването в президентството. Ако ви наподобява на боязън и суматоха - тъкмо това е. Това е война и не ние, а мафията разгласи тази война на жителите. Затова никакво съмнение: ❗в събота на Росенец и на 16-и - пред Министерския съвет!!,  се споделя в публикувана преди минути позиция на БОЕЦ. Гражданското съдружие има поради оповестеното през вчерашния ден всеобщо съботно плажуване на заградения плаж Росенец по апела на Христо Иванов, който бе изпъден от брега от гардове на Доган дружно с още двама представители на " Демократична България "  , както и протеста на 16-и юни - събитие, което " бойците " готвят от дълго време.

Организираният от БОЕЦ протест ще  упорства за оставките на премиера Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, както и за събаряне на НСО-охраната на почения ръководител на Движение за права и свободи Ахмед и Доган и на депутата Делян Пеевски, изясни председателят  на сдружението Георги Георгиев.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР